mindation

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Klicka här för att se vad som händer i Los Vikingos värld av fantastiska äventyr

 • BT-Q1000eX, enkel smidig laptimer/logger
 • Skapa roliga och lärorika filmer av din körning. Komplet med loggad data.
 • Med en Performancebox som datalogger och laptimer har du allt du behöver för att bli en snabbare och bättre förare
 • GPS-puck för din mobiltelefon
 • Videobox som passar perfekt för vatten, Båt, skoter, formel båt eller bara en öppen bil. Video VBOX Water är vad du behöver
 • Mer funktioner och kapacitet. Den perfekta videologgern för den krävande föraren
 • MEd em display till din Video VBOX har du full kontroll på både VBOXen och körningen
 • Det enkla och smidiga sättet att logga, analysera och skapa filmer över din framfart på banan.
 • Liten smidig laptimer och datalogger. Passar MC, bil, båt och en massa andra fordon
 • Få extern data från ditt fordon in in din analys och film. Se vilken växel eller varvtal du har runt banan.

Har du senaste versionen av program och firmware. Kolla här!

Som vanligt. Dagens information imorgon

söndagen den 24:e oktober 2010

Som ni såg igår så hade de inte lyckats få till någon startlista. Den fick vi i morse. Ingen vacker syn. 42 bilar utan starttid. 75 med. Starttid får man om man lyckas ta sig till målet för dagen. Ganska stort frånfall alltså. Många var inte alvarliga utan bara överhettningsproblem o sånt. Vissa var lite värre. Men som jag sa igår, inga allvarliga personskador.

Vi hade ju inte lyckats ta oss till målet och hade ingen starttid på morgonen. Deessutom fick vi strafftid på alla sträckor trots att vi kört igenom alla utom den sista. Konstigt.
Starten gick 7:00 så vi var där 6 för att få snacka med arrangören. De var ju givetvis inte där alls. Lite senare dök de upp och Kristian pratade till sig en starttid: 8:20:30. Hade alltså kunnat sova ett bra tag till. Inte bara det, om man startar längst bak som vi i praktiken var så finns det bara andra bilar med folk som inte kan räkna tider under dagen. Alltså ingen hjälp att komma rätt där inte.


Starten gick, för oss alltså. Transportsträcka ut från staden och sedan till Z-kontrollen som vi tack vare dessa andra bilar, Carrera bilar alltså, som körde omkring så blev vi nån minut sen.

Sedan gick det undan. Första fartsträckan var på ca 22 km och på den körde vi förbi 5.-6 bilar. Man startar med 30 sekunders mellanrum.
Andra sträckan gick bra med men bilen började misstända och var väldigt varm hela tiden. Vi körde på och tog tredje fartsträckan. Då gick motorn riktigt illa. Vi hankade oss fram till servicestoppet och förklarade för Erik vad som hände.

Efter ett tag så var bilen som ny igen. Perfekt att ha en Erik stående.
Full fart till nästa sträcka. Gick alldeles lysande den med. 5 sträckan började motorn överhetta så vi körde sakta igenom en fartsträcka. Mycket jobbigt för nerverna.
Vi stannade på en mack och fyllde på ett par liter vatten som försvunnit sedan servicestoppet. Efter det gick det finfint. Tills nästa fartsträcka. Då kom misständningarna igen. Dessa beror i stor del på höjdskillnader, 92 oktanig bensin i bästa fall, tändning och förgasarmunstycken. Så det blir lite trixande under dagen. Det värsta var att det började höras missljud från framlager igen. Men vi stod på iallafall. Kunde ju vara nåt annat. Körde väl hyfsat snabbt. Satte urs mot målet med andan i halsen. Bara 15 mil kvar. Stannade och kollade vatten en gång men såg fint ut.Vi var även i Teuhacan idag. Sor fest varje år vi passerar. Massvis med folk och det var skoj att introducera Kristian i detta. Vi skrev autografer på alla möjliga pappersliknande saker, klädesplagg och olika kroppsdelar. Det togs foton med oss tillsammans med flickvänner, pojkvänner, barn stora som små, mammor och pappor, unga som gamla. Alltid lika skoj där.


Väl i mål blev det en fest till. Går ungeför till på liknande sätt som i Teuhacan. Fast denna gång hade vi en medalj om halsen. Lysande gjort tyckte vi.Hotellet och sedan till det mysiga förarmötet som börjar 20:00. 20:40 var vi där och 5 andra. Resterande 100 människor hade sanlats lagom till 22:00. Massa snackande och annat, lite mat som var god och så bjöds det på Tequilla till de som ville. Vi avstod.
Slutklämmen var att det inte fanns någon startlista men den kommer tills imorgon!

Tidig start igen. Kl 6 går vi upp. 7 går starten. Fast vi vet inte när vi startar än.
Blir mer imorgon från en ny stad. Idag var vi i Puebla.

Sov gott

 

Resultat dag 1

Vi visar bara vår klass för att slippa skriva in mer. Kolla i Garys blogg annars. Han brukar vara snabb:

Dag 1
Plats Nr    Namn
1           10  Jorge Pedrero/Marco Antonio Hernández
2         140  Harry Rovanpera/Jouni Närhi
3         131  Michelle/Jourdain
4          207 Carlos Anaya
5         122   Gabriel Perez

103     104  Ralf Christensson/Kristian von Pálffy

Du är här: La Carrera Panamericana 2010 Los Vikingos är tillbaka Som vanligt. Dagens information imorgon