mindation

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Klicka här för att se vad som händer i Los Vikingos värld av fantastiska äventyr

 • Mer funktioner och kapacitet. Den perfekta videologgern för den krävande föraren
 • MEd em display till din Video VBOX har du full kontroll på både VBOXen och körningen
 • Det enkla och smidiga sättet att logga, analysera och skapa filmer över din framfart på banan.
 • BT-Q1000eX, enkel smidig laptimer/logger
 • Videobox som passar perfekt för vatten, Båt, skoter, formel båt eller bara en öppen bil. Video VBOX Water är vad du behöver
 • Med en Performancebox som datalogger och laptimer har du allt du behöver för att bli en snabbare och bättre förare
 • Skapa roliga och lärorika filmer av din körning. Komplet med loggad data.
 • Få extern data från ditt fordon in in din analys och film. Se vilken växel eller varvtal du har runt banan.
 • Liten smidig laptimer och datalogger. Passar MC, bil, båt och en massa andra fordon
 • GPS-puck för din mobiltelefon

Har du senaste versionen av program och firmware. Kolla här!

Ny dag, första dagen, sista dagen för vissa

lördagen den 23:e oktober 2010

Då har det börjat!

Trots en okristligt tidig morgon klockan 5 fick vi faktiskt frukost på hotellet.

Alltid bra att ha något i magen när man skall våga livet.

 

Innan start

 Som alla i Carreran säger så händer 60% av alla olyckor första dagen så det var med lite spänning man körde till starten. Mörkt som bara den var det men det hann ljusna innan vi kom iväg. Planerad start 7:10 men kom iväg strax efter. Kristian var nog en liten liten bit nervös för vad dagen hade att erbjuda. Ralf var mest nervös, ganska mycket kanske, för att köra för fort o kvadda bilen.

Vi kom fram till första fartsträckan och lyckades klocka in lite sent. Blev kanske lite tidstillägg på det. Sträckan var sedan dessutom inställd för det fanns för mycket motgående trafik!!!!!!

Detta på avspärrade vägar. Man undrar.

Nästa fartsträcka där vi dessutom återigen kom lite försent gick bättre. Kändes skönt att sträcka ut på bilen och känna sig för. Gick riktigt bra tycker vi. Sedan fortsatte vi så fram till servicestoppet mitt på dagen. Inga allvarliga saker men de hittade ett dåligt framhjulslager, höger sida, som byttes. Skönt att få det gjort.

Efter en livsfarlig mexicansk macka med tomat, skinka, majonäss och annat satte vi kurs mot resten av dagen. Avverkade fartsträckorna en efter en. Tyvärr såg vi bilar ängs sträckorna som hade haft det bättre. Då skall man komma ihåg att vi startade som bil 21, och det fanns närmare 90 bilar efter oss som hade chans att kvadda.

Sista delsträckan och bilen kändes fin. Tog i lite så där lagom och körde på rejält. Typ 12 km fartasträcka och sedan 6 mil transport till målet. Kändes som att grisen var i säcken, alla nhästar i stallet och allt annat som är självklart.

2 km från målflaggan på fartsträckan låste sig vänster framhjul och vek ner sig. Som tur var hade vi precis kommit ur en vänsterkurva men tyvärr hamnat i en högerkurva utan räcke och utan fast mark utan för vägkanten. Lyckades efter ca 75 meter att få stopp på bilen fortfarande på asfalten.

 

Hjullager skär i La Carrera Panamericana from RCRacing on Vimeo.

 

Det svarta spåret i vänsterfilen är vårt låsta framhjul. Slutar i mitten av kurvan

 

Kristian hoppade ut och började vifta med rödflagga för att varna alla att vi stod där mitt i kurvan. Lyckades effer ett tag att backa bilen till en gräsplätt så den kom ur vägen.

Sedean var det bara att stå fint vid vägkanten och titta på de 90 bilatr som var efter oss köra förbi. Som tur var fanns inget solskydd, skugga eller svalkande nånstans. Och bara ca 30-35 grader. Man skulle ju kunna ta av sig overallen men det satte myggorna stopp för. Små ilskna saker som inte lämnar en bula efter sig utan tar med en bit kött från kroppen när de lättar. Blir små fina levrade blodfläckar där de suttit. Vi har båda fläckiga händer nu.

Efter bara 2 -3 timmar kommer de första från serviceteamet för att kolla upp vad som hänt. Utan reservdelar utan de kommer senare. Mexarna och alla andra mekar var efter ett tag på plats och fixade tilla allt så vi kunde köra igen. Då hade mörkret fallit och det visade sig att en framlampa var trasig. Testa att köra i Mexico utan bra ljus i becksvart mörker med den trafiken, eller gör pinan kort p åett annat sätt. Inte mysigt och klart ansträngande. Förresten andra gången jag kör in till Oaxaca i mörkret!

Men all heder åt mekarna som skruvade ihop allt och jobbade exemplariskt. Guld värda.

Kort sagt kom vi fram till staden, Oaxaca, runt 21:30. Behövs kanske inte sägas men vi startar lite längre bak imorgon.

Förarmötet "missade" vi, alltså valde att inte gå på, och det gör kanske inget då de inte lyckades få till en startlista inför morgondagen.

 

Ärrad kartläsare

Kartläsarens syn på första dagen i Carreran from RCRacing on Vimeo.

 

Nu sitter Kristian och pluggar karta inför morgondagen. Erik och Saul mekar förtvivlat för att rätta till allt som känns konstigt, och är konstigt, så att bilen blir ny i morgon. Erik la sig runt 1 i nattas så det blir en lång natt till för honom. Ralf siiter här o skriver. Skall försöka få till en liten film m allt stämmer idag. Lägga upp lite foton och sedan knoppa. Vi startar, hoppas vi, nånstans efter 7:30 imorgon.

Oj, glömde nämna den lilla saken att det antagligen var runt 20 bilar som bröt idag. En del riktigt illa och en del bara lite illa. Inga direkta personskador vad jag hört, men plåtskadorna är svåra. Så det inne bär att imorgon startar kanske bara 80-85 bilar. Det minskar i rask takt.

 

Sov gott. Det ska vi göra

Du är här: La Carrera Panamericana 2010 Los Vikingos är tillbaka Ny dag, första dagen, sista dagen för vissa