mindation

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Klicka här för att se vad som händer i Los Vikingos värld av fantastiska äventyr

 • Videobox som passar perfekt för vatten, Båt, skoter, formel båt eller bara en öppen bil. Video VBOX Water är vad du behöver
 • BT-Q1000eX, enkel smidig laptimer/logger
 • GPS-puck för din mobiltelefon
 • Få extern data från ditt fordon in in din analys och film. Se vilken växel eller varvtal du har runt banan.
 • Skapa roliga och lärorika filmer av din körning. Komplet med loggad data.
 • Liten smidig laptimer och datalogger. Passar MC, bil, båt och en massa andra fordon
 • Det enkla och smidiga sättet att logga, analysera och skapa filmer över din framfart på banan.
 • Med en Performancebox som datalogger och laptimer har du allt du behöver för att bli en snabbare och bättre förare
 • MEd em display till din Video VBOX har du full kontroll på både VBOXen och körningen
 • Mer funktioner och kapacitet. Den perfekta videologgern för den krävande föraren

Har du senaste versionen av program och firmware. Kolla här!

Vem är

Los Vikingos

Hej och välkommen till Los Vikingos. Vi har varit aktiva på ett antal olika forum så iblkand kan det vara svårt att hitta vad vi gör för tillfället.

Men för att göra det enkelt, klicka på valfri logga nedan så kommer ni rätt:

Early Los Vikingos

Scary Los Vikingos

Modern Los Vikingos

2004 - 2011
Denna sida

2011 - 2013
Bloggen

2013 - framåt
Facebook

Historia och vem som är Los Vikingos

Los Vikingos formades år 2005. Namnet kom mest av en slump med anspelning på Vikingar som erövrar världen. Sedan dess är det ett namn som inger respekt, och lite galenskap, inom racing och fram tills nu mest i Mexiko.

Los Vikingos

Los Vikingos är ju ett team som består och bestått av många olika människor som kompletterar varandra bra. Detta har gjort att vi kunnat ta hem en hel del priser i de tävlingar vi ställt upp i. Alla inblandade är lika viktiga i Los Vikingos.

Ralf Christensson, sitter bakom ratten och försöker få ihop nya äventyr Los Vikingos kan delta i.
La Carrera Panamericana, 2004 2005 2006 2007 2010 2011 och 2013 som mekaniker.
Pikes Peak 2011, 2012, 2013
Chihuahua Express 2013
Silver State Classic Challenge 2011
Tamil Nadu Run 2013
MSLS 2004-2013 (officiellt inte Los Vikingos utan andra team)

Stefan Annell, kartläsare utan like. Den enda i hela Mexico som ordnar med pizza och öl vid varje stopp. Stefan har varit med som kartläsare 2005 och 2006 i La Carrera Panamericana.

Anna Sörensson, ett lysande inhopp i Los Vikingos 2007 när Stefan inte kunde åka med. Anna kartläste första gången 2006 i La Carrera Panamericana i ett helsvenskt SAAB-team. Efter detta har Anna satsat helhjärtat på kartläsning i många lopp runt om i världen.

Kristian von Pálffy, drömt om La Carrera Panamericana sedan han föddes. Till slut fastnade han i kartläsarstolen och nu flyttar han inte på sig. Kontroll på allt.
Deltagit i La Carrera Pamnamericana 2010 och 2011 och Silver State Classic Challenge 2011.

Hans Lindbohm, erfaren Carrera kille med egen bil där. 2013 gjorde vi ett riktigt roligt äventyr i Mexico, Chihuahua Express. Delade på kartläsandet och körningen. En kille med koll och energi.

Conny Larsson, barndomsvän som inte är en racing- eller mekkille. Vad mer kan man begära när Los Vikingos lurar iväg honom till Indien för att köra en Rickshaw i en vecka. Allt kan hända och det gjorde det med. Men Conny stod pall och stadigt på jorden som den skåning han är. Blir säkert fler rundor med Los Vikingos för honom. Tamil Nadu Run 2013.

Sven-Erik Björk, aka Björken, mekaniker och den svensk som har mest meriter från La Carrera Panamericana. Kan inte ens gissa hur många gånger han varit i Mexico med skiftnyckeln i ena handen och pipan i andra. Men det finns inte ett enda problem han inte löser när det gäller. Var med Los Vikingos 2006.

Bengt Ekman, kollega till Björken under 2006 års lopp.

Kenneth Olausson, fotograf, allt-i-allo och allt annat som Kenneth kan. Välkänd i Mexico och även själv varit kartläsare där. Lärde Ralf hur det skulle fungera med karta o tidkort. Los Vikingos 2006.

Rebecca Olausson, fotograf 2006, dotter till Kenneth så Mexico sitter i blodet.

Ulises Puga, hjälpreda under 2006.

Jonas Larsén, Los Vikingos skarpaste hjärna och mekaniker. Utan denna killen hade vi inte kommit iväg många dagar. Mekar och kör bil dagligen i hans företag Driving Event. En av de bästa på att utbilda förare i Sverige och även lärt upp Ralf. Med i La Carrera Panamericana 2007 och 2011.

Roland Andersson, kollega till Jonas och de känner varandra utan och innan. Närmare ett gift par kommer man inte. Roland var med 2007 och 2011 och han sitter redan hemma och väntar på nästa tävling. Mekar helst gamla pickisar från sydstaterna men grejar allt annat med.

Magnus Widén, blir sjuk om han ser en trasig bil och reparerar den direkt. Kör och mekar MSLS så länge han kan minnas och kommer fortsätta med det ett bra tag till. Ralf kör i samma team nu, Blommenhof Racing.
Magnus har varit med på Silver State Classic Challenge 2011 och La Carrera Panamericana 2011. Sitter bredvid Roland och väntar på nästa tävling.

Magnus var även kartläsare 2012 i Pikes Peak International Hill Climb. Ett ypperligt arbete som inte många kan göra bättre. 2013 fanns det tyvärr nya regler som sa att inga kartläsare tillåtna. Magnus brydde sig inte om det utan följde med till USA bara för att träffa folk igen. Som alltid, utan Magnus funkar inte bilar. Och mycket riktigt fick han fart och kontroll på Mustangen så vi kunde fixa pallplats i Pikes Peak.

Todd Landon, denna kille är en riktig Mustang freak. Antal som står parkerat på hans gård vet han inget om. Men skruva ihop olika vagnar kan han. Har bland annat haft vinnande bilar i Pikes Peak, Bonneville, La Carrera Panamericana, Chihuahua Express och även deltagit i en rad andra tävlingar med sina Mustanger. Det är härifrån som Los Vikingos hyrt bil till Pikes Peak.

Tim Smart, amerikan med mycket mekerfarenhet. Jobbat med dragracing under många år i USA, driver en Hot Rod verkstad, Smarty's Garage, i Phoenix och även nu börjat med racing service. La Carrera Panamericana ett par år men 2011 var han med Los Vikingos. Även under Silver State Classic Challenge 2011 fick han slita.

Mats Hammarlund Racing och alla hans anställda, med Erik Kihlgren i spetsen var ju med i Los Vikingos under La Carrera Panamericana 2010 då de skötte all mekning av den Volvo PV Los Vikingos deltog med.

 

Som alltid finns det säkert andra som skulle vara med i denna ärevördiga lista över Los Vikingos medlemmar genom tiderna. Har jag glömt någon så hojta gärna till.

 

Stefan, Björken och Ralf Björken och Stefan Puga, Ralf, Stefan, Björken och Bengt Kenneth Rebecca, Murray och Ralf Roland Jonas Anna Anna Anna, Roland och Ralf Jonas Ralf och Kristian Erik i baksätet Roland, Tim, Jonas, Magnus och Ralf Kristian och mexikansk grabb Hans, en galen kille från Australien KC och Ralf Glada Magnus, Ralf och Todd efter vinsten i Pikes Peak 2013 Magnus som den coola killen i racingställ Ralf och Conny

Du är här: Vem är Los Vikingos